Welcome to our free-to-use Q&A hub, where students post questions and get help from other students and tutors.

Follow the trail of responses and if you have anything to add please sign up or sign in.

You can ask your own question or look at similar Maths questions.

Take off one zero to find 10% = 820, then divide this by 2 to find 5% = 420. Then add the two together to get 15% = 1230.

if 8200km = 100%

820km = 10%

410km = 5%

1230 = 15%

Always start by finding what 1% is. To do that, divide the whole number by 100. So 8200 divided by 100 is 82. Now you have 1% you can find out 15 by multiplying. 15x82 (I would do 10x82 which is 820, then half that to find the other 5, 410, then add them together) = 1230km 

Always start by finding what 1% is. To do that, divide the whole number by 100. So 8200 divided by 100 is 82. Now you have 1% you can find out 15 by multiplying. 15x82 (I would do 10x82 which is 820, then half that to find the other 5, 410, then add them together) = 1230km 

15/100 *8200=1230km

65/100 *240=156

45/100 *180=81

I am assuming that this question is a non-calculator question. In that case, an easy and basic way to calculate these percentages would be to spilt up the percentages. 

First of all for 15% of 8200km, the first thing that you could do is find 10% of 8200km. 10% of 8200km can be found by dividing it by 10 which would just be 820km. Then we can find 5% of 8200km by dividing the 10% we just found by 2, giving us 5% which is 410km. Then we can add up our results of 10% and 5% to give us 15%. This would be 820 + 410 = 1230km. 

Next for 65% of 240. Again we would split up the percentages. First of all we can find 50% of 240 by just dividing by 2 which would give us 120. Then we can find 5% of 240 by diving our result of 50% by 10 which would give us 12. Then to find 10% we can just double our result of 5% to give us 24. Finally we would add up our 3 percentages of 50%, 5% and 10% to give us 65% which would be 120 + 12 + 24 = 156. 

Finally for 45% of 180. The first thing to do would be to find 50% of 180 by just dividing by 2 which would give us 90. Then we can find 5% of 180 but just dividing our result of 50% by 10 which would give us 9. Then we can take away our result of 5% from 50% to get 45% which would be 90-9 = 81. 

First 15% of 8200 = (15/100)×8200 =1230 Km

Second 65% of 240 = (65/100)×240=156

Third 45% of 180 = (45/100)×180 =81

I hope you Got it

Thanks 

1.) 15 X 8200/100 

     = 15 X 82 

     = 1230 KM

Similarly,

65 X 240/100 = 156

45 X 180/100  = 81

0.15*8200 = 1230 km

0.65*240 = 156

0.45*180 = 81

15/100*8200 = 1230 km

65/100*240 = 156

45/100*180 = 81

15% of 8200km means : ( 15/100 ) x 8200,

                                       = 1230km.

Now use the same principal for the rest, remember any number with percentage can be written as for example, 50% = 50/100.

Footer Graphic